×

LUT i Lumetri Color

En af de mange muligheder i Lumetri Color er at bruge LUT-filer. De kan enten være tekniske eller kreative. De tekniske LUTs er beregnet til at rette op på Log-optagelser, der ukorrigerede har et stort dynamikområde og dermed ser meget flade ud. De kreative LUTs bruges til at skabe en særlig stemning eller et specielt look. Man kan downloade LUT-filer hos Canon, men det er ikke helt klart, hvilken der skal vælges. På Dpreview er jeg faldet over en rigtig god forklaring: Best original lut ...

LUT_i_Lumetri_01a.jpg

I Lumetri Color er der to steder du kan bruge LUT-filer, dels i Basic Color Correction fanen og dels i Creative fanen. Umiddelbart er det mest logisk at bruge en teknisk LUT i Basic Color Correction i Input LUT og derefter en kreativ LUT i Creative fanen.

LUT_i_Lumetri_04a.jpg

Men Input LUT korrigerer FØR øvrige korrektioner og det betyder, at hvis en LUT klipper i top og bund, så kan man ikke få detaljerne tilbage i hverken Basic Color Correction eller Curves fanerne.

LUT_i_Lumetri_05ba.jpg

Derfor er det bedst at bruge en teknisk LUT i Creative fanen, fordi du så både får en grundlæggende korrektion, men stadig har mulighed for at få detaljer ud af højlys eller skygger.

LUT_i_Lumetri_09a.jpg

LUT_i_Lumetri_10a.jpg

Hvis du så synes at hele dit indslag skal have et specielt udseende, kan du evt. lægge det i et Adjustment Layer til sidst.

LUT_i_Lumetri_12a.jpg

Du skal bare være forberedt på, at det vil tage ekstra tid, når du sender et indslag til en rækkefølge eller Mediearkivet. Læs mere om det her...

 

 

2024 © Kim Dang Trong
Til toppen af siden