Premiere Pro CC
×

Premiere Pro CC

Disse sider indeholder tips og vejledninger til videoredigeringsprogrammet Premiere Pro fra Adobe, der bliver brugt i DR Nyheder, derfor er nogle af forklaringerne beregnet til de arbejdsgange, som bliver brugt der. En del af vejledningerne er illustreret med screenshots af Premiere Pro, derfor vil du få mest ud af dem på en stor skærm.

premiere_2_screen_web.jpg

Version 22.2

I DR Nyheder bruger vi Premiere Pro version 22.2 (2022). Du kan læse om de seneste ændringer her...

Siden version 12.1.2 har Lumetri Color fået flere muligheder, læs mere her...

Color Management i Premiere Pro

En af nyhederne i Premiere Pro 2022 er Color Management. Læs mere her…
Color Management i Premiere Pro betyder, at man nu kan producere til skærme, der har et større farverum end traditionelle TV-skærmes Rec.709.

Det ændrer ikke noget for os, så længe vores materiale er optaget i Rec.709 (det gør alle vores ENG-kameraer) og redigering og udsendelse er i samme farverum.

Men iPhones 12 og opefter kan optage i HDR (High Dynamic Range). Det kan lade sig gøre ved at bruge et større farverum (Color Space) og det kan få optagelser til at se overbelyste ud. Læs om hvordan HDR kan anvendes i Premiere...

Problemer med Premiere Pro?

Ved akutte problemer med Premiere Pro skal du ringe til 5000.

Aktuelle emner:

Update required

Hvis du får nedenstående meddelelse, når du logger på Premiere Pro, skal du lukke vinduet øverst til højre - det lukker også Premiere Pro.

/Update_required_1.jpg

Du skal i stedet logge på Adobe Creative Cloud, hvor du i øvrigt ikke kan noget, men derefter kan du logge på Premiere som normalt.

 

Langsom effekt-redigering

Vi har oplevet at redigering af f.eks. masker i en Blur-effekt, der manuelt skal flyttes, virker meget træg. Det kan forsinke arbejdet med at anonymisere mennesker i et klip.

Der er to forskellige løsninger:

  1. Skift fra GPU Accelerator (CUDA) til Software Only i File -> Project Settings -> General...
  2. eller slå Enable Transmit fra (Ctrl+Shift+<), mens man arbejder med effekten. Se evt. nedenstående video.

advarsels_trekant.gifHusk at slå Enable Transmit til igen (Ctrl+Shift+<), fordi du ellers ikke kan afvikle fra redigeringsrummet.

 

Klip bliver valgt, når Playhead står på det

Når du flytter Playhead på Timeline, bliver klip automatisk valgt. Det kan være generende, hvis du er ved at trimme et klip.

Du kan slå funktionen fra ved at gå til Menulinjen -> Sequence -> Selection Follows Playhead eller taste CTRL + ALT + '

selection_follows.jpg

Men husk at funktionen aktiveres igen, når Lumetri Color Panelet åbnes. For at undgå dette skal du åbne et andet panel, f.eks. Effect Controls, foran Lumetri Color. Så aktiveres "Selection Follows Playhead" kun, når du åbner Lumetri Color, og det er dér, funktionen er brugbar.

Læs evt.: Premiere Pro CC 2015 auto selecting clip under playhead?

 

 

Slå SDI-skærm fra og til

Lydredigering i HV- og MV-rummene i DR Byen bliver langt mere præcis, når man slår SDI-monitoren fra.

Det kan du enten gøre ved at gå til den lille skruenøgle til højre under Source Monitor og fjerne hakket ud for Enable Transmit eller taste CTRL + ALT + <

Vælg NLE-PC i stedet for NLE 1+2 på STUDER-pulten for at høre lyden.

 

advarsels_trekant.gif HUSK at slå Enable Transmit til når du er færdig eller før direkte afvikling fra HV rum.

 


 

AVC-LongG25 i Premiere Pro 12.1.2

Der har tidligere været problemer med at bruge AVC-LongG25 optagelser fra vores Panasonic kameraer, men de problemer er nu testet, og de ser ud til at være løst, så du nu kan anvende AVC-LongG25 optagelser uden at konvertere dem.


The 9 Most Common Crashes in Premiere Pro, and How to Fix Them 

De 9 mest almindelige fejl i Premiere Pro og hvordan du retter dem. Gode tips til hvordan du kan komme videre, men også godt til fejlmelding, fordi en løsning på et problem kan hjælpe Service med at finde en fejl.

Hvis Premiere Pro går ned hele tiden, kan løsningen være at nulstille preferencer og slette cachen. Det kan du gøre ved at holde Shift og Alt tasterne nede, mens du åbner Premiere Pro. 

Clear cache?

Læs også: community.adobe.com

Fejlrettelser i forskellige Premiere versioner:
https://helpx.adobe.com/media-encoder/kb/list-of-bug-fixes.html

Idéer, spørgsmål eller rettelser

Hvis du har idéer, spørgsmål eller rettelser til noget på disse sider, så er du velkommen til at sende mig en mail her... smile

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
2023 © Kim Dang Trong
Til toppen af siden